keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Mehevät mokkapalat


Onpas vierähtänyt aikaa, kun olen viimeksi postannut! Ei vain ole ollut aikaa leipomiselle tai kuvaamiselle!

Nämä mokkapalat ovat minulle tuttuja jo lapsuudesta, sillä äiti aina teki tällä reseptillä. Nämä kyllä ovat mielestäni parhaimpia mokkapaloja ja onnistuvat aina :) Mokkapalat ovat aina suosittuja kaikenlaisissa myyjäisissä, ja äitini aina leipoikin näitä ala-asteen myyjäisiin. Siskoni pyysi jos voisin leipoa näitä ja pakkohan se sitten oli :)

Toivottavasti kaikilla on alkanut vuoden alku hyvin!









Mokkapalat

Pohja:
4 munaa
3dl sokeria
200g voita, sulana
3rkl kaakaojauhetta
3tl vaniljasokeria
4tl leivinjauhetta
6dl jauhoja
2,5dl kylmää maitoa

Kuorrute:
100g voita
6 rkl vahvaa kahvia
4dl tomusokeria
2rkl kaakaojauhetta
3tl vaniljasokeria

Sulata voi. Vaahdota pohjaa varten munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kaakaojauhe, leivinjauhe, vaniljasokeri ja jauhot keskenään.
Lisää jäähtynyt voisula muna-sokerivaahtoon. Lisää jauhoseosta ja maitoa vuorotelle, sekoittaen nuolijalla.
Kaada taikina pellille ja paista 200-asteessa n.20 minuuttia.

Kuorrutusta varten sulata voi kattilassa. Lisää muut aineet hyvin sekoittaen joukkoon. Kaada pohjan päälle ja ripottele halutessasi nonparelleja päälle ennen kuin kuorrutus jähmettyy.